www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Γ. Παπανδρέου: Δώσαμε δύσκολη μάχη σε όλα τα μέτωπα


Περήφανος για τη μάχη που έδωσε προκειμένου να μην χρεκοπήσει η χώρα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

«Προλάβαμε μια άτακτη χρεοκοπία που θα ήταν αναπόφευκτη αν η Ελλάδα δεν είχε αλλάξει κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα στην υφήλιο δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.

Κανονικά η Ελλάδα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει στις 19 Μαΐου 2010, υποστήριξε.

«Εμείς προλάβαμε τη χρεοκοπία, οι προηγούμενοι έφυγαν κακήν κακώς», τόνισε. «Ουτε λυπάμαι, ούτε μετανιώνω. Ειμαι περήφανος που έδωσα μια τέτοια μάχη σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας πάντως πως έγιναν κάποια λάθη. «Και λάθη έκανα και έμαθα από αυτά» είπε.

«Αν πάλι έπρεπε να αποφασίσουμε, πάλι τις ίδιες προτεραιότητες θα είχαμε» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο η Ελλάδα αλλά τον έχει αποφύγει προς το παρόν. «Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να δώσουμε νέες βάσεις στη χώρα.»

Αν δεν φτιάξουμε θεσμούς και δημόσια διοίκηση, η κακοδαιμονία δεν θα φύγει, επισήμανε.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι βαθιά διαρθρωτικό. Για να γίνουν αλλαγές χρειάζεται χρόνος, είπε. Εμείς είμαστε μόνο δυο χρόνια στην εξουσία, ανέφερε, τονίζοντας πως «οι προηγούμενοι μας άφησαν παντελή έλλειψη αξιοπιστίας».

Έπρεπε να κάνω τα πάντα για να αποφύγω τη χρεοκοπία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Υπεραμυνόμενος της πολιτικής που άσκησε το κόμμα του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ κοίταξε το συμφέρον της πατρίδας ως ύψιστη προτεραιότητα. «Ξεκινήσαμε αμέσως και βάλαμε πλάτη.» Αντιθέτως, είπε, η ΝΔ δεν αποφάσισε, δεν έπαιρνε πρωτοβουλία, παρά μόνο στρογγυλοκάθισε στην εξουσία.

«Κρινόμαστε για μια διετία και μόνο, ούτε καν για μια τετραετία», είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ για τακτικισμούς. Όποια κριτική κ αν μου ασκήθηκε, έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση. Τι θα πει να γυρνά τον κόσμο για να πείσεις ότι η πατρίδα σου είναι αξιόπιστη, τι θα πει πίεση από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη σύγκρουσης με τα ισχυρά παρασιτικά συμφέροντα του τόπου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία προσωπική βεντέτα με κανέναν. Αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ πολιτικές που μας κρατάνε πίσω, είπε. Θέλω καθαρές σχέσεις, τόνισε, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον ρόλο των ΜΜΕ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο δύσκολο εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον, τονίζοντας πως η οικονομική ισχύς μεταφέρεται πλέον στις χώρες της ανατολής, στις αναδυόμενες οικονομίες.

Πρέπει να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί, είπε. «Η δικιά μας πολιτική πρέπει να εγγυηθεί ότι θα γίνουμε όλο και πιο αυτοδύναμοι.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: