www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Προς Πειραιά το «Κνωσός» παρά την απεργία της ΠΝΟ


Στο λιμάνι του Πειραιά αναμενόταν να καταπλεύσει απόψε το πλοίο «Κνωσός», το οποίο απέπλευσε νωρίτερα από το Ηράκλειο παρά την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Το «Κνωσός, που μεταφέρει 660 επιβάτες, 58 ΙΧ, 112 φορτηγά και 19 δίκυκλα, αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 22.30 σήμερα το βράδυ.

«Οι αγρότες θα έπρεπε να τα βάλουν με την κυβέρνηση και όχι με τους ναυτικούς. Για εμάς η απεργία υπάρχει, οι ναυτικοί απεργούν, αλλά φαίνεται ότι αυτοί στην Κρήτη εκβιάστηκαν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 22.00 απόψε αναμενόταν να αποπλεύσουν από το Ηράκλειο για Πειραιά το «Superfast 12» και στις 21.00 από τη
Σούδα για Πειραιά το «Κρήτη 1».

Σημειώνεται ότι από την πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών που συνεχίζεται έως στις 6 το πρωί της Τρίτης έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα σε πολλά νησιά.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών, κάνει λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.
Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: