www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νέα επιχειρηματική συμφωνία στα γαλακτοκομικά

Την σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας για τη διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων ανακοίνωσαν, από κοινού, η DANONE Α.Ε. και η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Η νέα συμφωνία πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση της συνεργασίας που είχε η DANONE A.E. με την ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. στον τομέα διανομής γαλακτοκομικών, θέτοντας νέες βάσεις για την διακίνηση των προϊόντων της. Με την λήξη του συμβολαίου συνεργασίας (ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου 2011), η διοίκηση της DANONE A.E. θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ανεξάρτητης διανομής των γαλακτοκομικών προϊόντων, που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της. Η συμφωνία με την Μακεδονική Βιομηχανία αφορούσε τη διανομή προϊόντων στη Βόρειο Ελλάδα, την Πελοπόννησο, σε ορισμένα νησιά και μικρά σημεία πώλησης στην Αττική.

Βασικός στόχος της DANONE A.E. είναι η απευθείας πώληση στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ενισχύοντας παράλληλα το επιτυχημένο σύστημα pre-selling (επίσκεψη των καταστημάτων από πωλητές για παραγγελιοληψία), ελέγχοντας την παρουσία της στο ράφι της
λιανικής. Σύστημα που ήδη έχει αναπτύξει στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Πλέον, με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, η πώληση στις μεγάλες αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω δικτύου θα γίνεται απευθείας απ’ την DANONE A.E., ενώ η παραγγελιοληψία και η μεταφορά των προϊόντων θα πραγματοποιείται από την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., η οποία επίσης αναλαμβάνει ως αντιπρόσωπος στους αγοραστικούς ομίλους και ορισμένα σημεία μικρής πώλησης, καθώς και σε όλους τους πελάτες σε μερικά νησιά. Η διάρκεια της σύμβασης είναι διετής, με έναρξη ισχύος από 01/11/2011 και λήξη 31/12/2013.

Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας συμφωνίας με την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., ο διευθύνων σύμβουλος της DANONE Α.Ε., κ. Χάρης Φεύγας, ευχαρίστησε την Μακεδονική Γαλακτοβιομηχανία για την επιτυχημένη συνεργασία τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η συνεργασία με τη ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, υπήρξε αγαστή. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και τους ανθρώπους της, για την εξαίρετη επαγγελματική μας σχέση. Πλέον, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός δικτύου που θα μας φέρνει σε στενότερη επαφή με μέγιστο αριθμό πελατών μας. Η συμφωνία μας με την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. θα συντελέσει καθοριστικά, αποτελώντας τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας, η DANONE Α.Ε. στα 6 χρόνια ανεξάρτητης παρουσίας της στην Ελλάδα, έχει θέσει σταθερές βάσεις και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή, εμπλουτίζουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας. Στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να λανσάρουμε και νέους κωδικούς προϊόντων με κύριο γνώμονα, όπως πάντα, την σχέση ποιότητας και τιμής».

Ο κ. Βασίλης Ευγένιος, γενικός διευθυντής της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., επισημαίνει πως «Η πολυετής παράδοση στον τομέα τροφίμων, ο σεβασμός προς τον καταναλωτή και το εμπόριο καθώς και η έμφαση στην καινοτομία είναι μερικά από τα κοινά σημεία που οδήγησαν τις δύο εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η συνεργασία μας με την DANONE A.E. αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές αλλά και εμπορικούς συνεργάτες μας προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τον Οργανισμό μας δημιουργώντας ένα ισχυρό και αποτελεσματικό δίκτυο Πωλήσεων & Διανομής προϊόντων ψυγείου, σε εθνικό επίπεδο. Η προσήλωσή μας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε συνδυασμό με την μακρά εμπειρία, την βαθιά γνώση της αγοράς, την συνεχή επένδυσή μας σε ανθρώπους, συστήματα και εξοπλισμό, μας δίνει την δυνατότητα να αποτελούμε την αξιόπιστη επιλογή στρατηγικού συνεργάτη για τους Ελληνικούς και ξένους Οίκους Προμηθευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: