1 κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι βούτυρο ΒΙΤΑΜ
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 αυγό
1 φλυτζάνι corn - flakes θρυμματισμένα6 μήλα κομμένα σε ροδέλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
Προαιρετικά για γλασάρισμα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι βανίλια
2 - 3 κουταλάκια ζεστό νερό
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και τον κρόκο αυγού.
Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Κατόπιν την κόβουμε στη μέση και την απλώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε από πάνω τα μισά corn-flakes, τα μισά μήλα αφού προηγουμένως τα έχουμε αλείψει με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα ζάχαρης - κανέλλας.
Ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε στους 230 C για 45 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου