www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια

Τα πλοία πεθαίνουν κυριολεκτικά στα λιμάνια όπως λέει και το τραγούδι.

Στο Πασαλιμάνι, απέναντι από τη Μαρίνα Ζέας, κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας και απέναντι από το Λιμεναρχείο, υπάρχουν αρκετά βυθισμένα σκάφη.

Πλοία που κάποτε ήταν στις δόξες τους και οι ιδιοκτήτες τους καμάρωναν για αυτά,σήμερα βρίσκονται θαμμένα στην Μαρίνα της Ζέας, μαζί με τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου, που λέγεται ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο, θαμμένες σε βάθος το πολύ 2 μέτρων, προκαλώντας μεγαλύτερη μόλυνση στη θάλασσα και άσχημη εικόνα στους Έλληνες και τους ξένους που επισκέπτονται την περιοχή.

Τη διαχείρηση της Μαρίνα Ζέας έχει αναλάβει ιδιωτικός όμιλος επιχειρήσεων " Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα" (θυγατρική του ΕΟΤ). Στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι επιχειρήσεις «Προμηθέας Gas» (Κοπελούζος), «Κυριακούλης - Μεσογειακαί Κρουαζιέραι», «Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας», «Τεχνική Εταιρία "Αθηνά"» και «Εμπεδος».

 Έχει χωρητικότητα 570 σκαφών και φιλοξενεί όλων των ειδών τα σκάφη μήκους ως 45 μ.

Εφ' όσον οι ιδιοκτήτες αυτών των σκαφών δεν κάνουν καμία ενέργεια για τα σκάφη τους, γιατι δεν αναλαμβάνει ο ιδιωτικός φορέας που την εκμεταλλεύεται να τα αποσύρει και να καθαρίσει το περιβάλλον;

Δεν υπάρχουν σχόλια: