www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μετανάστες

Σε όποιο καφέ ή εστιατόριο καθήσεις σε εξωτερικό χώρο, σ' όλη την Αθήνα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθεις αντιμέτωπος μ' όλους αυτούς τους "οικονομικούς μετανάστες" που σε ζαλίζουν κάθε τρεις και λίγο να αγοράσεις κάτι απ' το εμπόρευμα που πωλούν, είτε αυτό είναι cd, dvd, γυαλιά, ρολόγια, αναπτήρες, χαρτομάντιλα, καθρέφτες τοίχου, πίνακες ζωγραφικής, κινητά τηλέφωνα και μάλιστα τα τελευταία μοντέλα, παιχνίδια, μπιζού, ξύλινες μάσκες, καπέλα, μπουφάν, μπλούζες .....

Ο κόσμος πλέον έχει βαρεθεί να τους ακούει και πολλές φορές εξοργίζεται μαζί τους, γιατί δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν ούτε ένα λεπτό.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι τέτοιων χώρων προσπαθούν μάταια να τους απομακρύνουν από τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι μετανάστες αυτοί να γίνονται επιθετικοί και να τους κοιτούν απειλητικά.

Ένα τέτοιο φαινόμενο αντιμετώπισα πριν μερικές μέρες στην Αθήνα,  στον πιο πολυσύχναστο δρόμο στο Θησείο.

Ένας υπάλληλος εστιατορίου προσπαθούσε μάταια να αποτρέψει μετανάστη να ενοχλεί την πελατεία του μαγαζιού, μετά βέβαια από αρκετές διαμαρτυρίες που είχε.

Τρόμαξα όταν είδα το απειλητικό βλέμμα αυτού του ανθρώπου. Εάν δεν υπήρχε τόσος κόσμος γύρω, σίγουρα θα τον είχε σκοτώσει.

Ξεκαθαρίστε το τοπίο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η εγκληματικότητα έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και δεν αισθανόμαστε ασφαλείς ούτε εμείς αλλά ούτε και τα παιδιά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: