www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

To Streetside της Μicrosoft σύντομα στην Ευρώπη


Η Microsoft ξεκινάει στις χώρες της Ευρώπης τη νέα υπηρεσία της Streetside, που αποτελεί μια παραλλαγή της υπηρεσίας StreetView της Google


Αυτοκίνητα εφοδιασμένα με κάμερες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα να γυρίζουν στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων (η αρχή έγινε ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο) και να τραβάνε φωτογραφίες με στόχο την ηλεκτρονική χαρτογράφηση και στη συνέχεια την παροχή χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, που ψάχνουν να βρουν π.χ. ένα κατάστημα.


H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google. «Δεν σκοπεύουμε να καταγράψουμε κάθε δρόμο. Θα περιοριστούμε στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρουν διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της Microsoft Ντέιβ Κόπλιν, σύμφωνα με το
BBC.


Η εταιρεία θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που ξεσήκωσε το StreetView της Google, παραδέχτηκε πάντως ότι στην πορεία των φωτογραφήσεων, θα συλλέγει ασύρματα δεδομένα, όπως π.χ. τον μοναδικό αριθμό που χαρακτηρίζει την τοποθεσία κάθε ασύρματου κέντρου (hotspot), την ισχύ του σήματός του και το είδος του.

Αυτές οι συλλεγόμενες πληροφορίες, κατά την Microsoft, θα είναι οι ελάχιστες δυνατές και θα αξιοποιούνται μόνο για να βοηθιούνται οι χρήστες-καταναλωτές στον εντοπισμό των υπηρεσιών που τους ενδιαφέρουν.


Η Microsoft άρχισε ήδη τις φωτογραφήσεις δρόμων στο Λονδίνο, αλλά έχει προς το παρόν αναβάλει τη συλλογή ασύρματων δεδομένων, μέχρι να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της. «Πήραμε την απόφαση να αναβάλουμε τη συλλογή ασύρματων δεδομένων. Θέλουμε να το κάνουμε με το σωστό τρόπο», δήλωσε ο Κόπλιν.


Στη Γερμανία η Microsoft υποχρεωτικά θα αναγκαστεί να προσφέρει σε κάθε κάτοικο που το επιθυμεί, τη δυνατότητα η κατοικία του να εξαιρεθεί από τις φωτογραφήσεις και την ηλεκτρονική χαρτογράφηση. Μετά την «κόντρα» με τη Google, οι γερμανικές Αρχές ξεκαθάρισαν ότι όποιος πολίτης θέλει, θα μπορεί να εξαιρεθεί και ήδη περίπου 250.000 Γερμανοί δήλωσαν την σχετική απόφασή τους.


Το Streetside κάποια στιγμή στο μέλλον θα λειτουργήσει ως μια «ζωντανή» online υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές υπολογιστικές συσκευές, παρέχοντας τοπικές πληροφορίες και σχετικές διαφημίσεις στους χρήστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: