www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Παρέμβαση Δικαιοσύνης για ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή και τα δημοσίευματα περί απώλειας πειστηρίων και άλλων στοιχείων για την υπόθεση κατά την έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

«Με όσα αναγράφει ο Τύπος για χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ, για απώλεια των σχετικών στοιχείων και εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στη ΔΕΗ, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης –που δεν υπάρχει ακόμα- πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να περιορίσει το επίπεδο ζωής του, κανείς -ούτε τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα- δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων».

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στοιχεία της έρευνας του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για τις επιχορηγήσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χάθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας από συνεργάτιδα του επιθεωρητή στο κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Η θέση της διοίκησης της ΔΕΗ


Από την πλευρά της, η διοίκηση της Επιχείρησης δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τη σχετική καταγγελία και διαβεβαιώνει ότι αν μεταξύ των απολεσθέντων εγγράφων περιλαμβάνονται
έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης. Ήδη, η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε Επιτροπή με επικεφαλής γενικό διευθυντή για να ξεκινήσει έρευνα.

Εισαγγελέα καλεί η ΓΕΝΟΠ


Για ενδεχόμενη προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κάνει λόγο το συνδικάτο, σημειώνοντας πάντως, πως «κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κυρία που έκανε την καταγγελία, αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κυρία εκπρόσωπος του επιθεωρητού».

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΕΝΟΠ αναμένετο να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα και της ΕΛ.ΑΣ. για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

«Αν δεν ελεγχθεί ο ρόλος, το ποιόν και η ιδιοτέλεια κάποιων προεξαρχόντων συνδικαλιστών, τότε κάθε θυσία του Ελληνικού λαού αποβαίνει εις μάτην», σχολίασε για την εξέλιξη της υπόθεση ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αφορά τη νομιμότητα των επιδοτήσεων, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: