www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέες διώξεις για την υπόθεση με τα «στημένα»


Νέα δικογραφία για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και διαβιβάστηκε ήδη στον ανακριτή. Σε αυτή περιλαμβάνονται νέες πράξεις, νέοι χειραγωγημένοι αγώνες, πρόσωπα, που είναι ήδη κατηγορούμενα στην πρώτη υπόθεση, αλλά και νέα, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Το υλικό της νέας υπόθεσης συλλέχθηκε από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά για την δράση εγκληματικών οργανώσεων σε όλο το νομό Αττικής. Τα τμήματα των συνομιλιών που αφορούσαν τις δραστηριότητες του Γιάννη Τσακογιάννη σε σχέση με τους «στημένους» αγώνες αποτέλεσαν την βάση για την νέα δικογραφία.

Το περιεχόμενο των διαλόγων ήταν άγνωστο, καθώς η άρση τηλεφωνικού απορρήτου της πρώτης δικογραφίας, για τον Τσακογιάννη, αφορούσε το διάστημα από τον Μάρτιο του 2011 και έλειπε το δίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, που όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε άλλα κινητά.

Η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων και η Εισαγγελία εξέδωσε και πάλι διάταξη για την δημοσιοποίηση των ονομάτων κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται και σε αυτή την

ΥΠΟΙΚ: Υπεγράφη η συνθήκη για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης


Τη νέα συνθήκη για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπέγραψε σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η νέα συνθήκη υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης σε διακυβερνητικό επίπεδο, πριν από

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών-αστυνομίας έξω από το υπ. Παιδείας


Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις 14:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου ομάδα φοιτητών πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο, που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ανδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές πέρασαν τα κάγκελα της εισόδου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, με τους οποίους συνεπλάκησαν, στην προσπάθειά τους να μπουν στο κτήριο.

Επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν μάνικα νερού, που ήταν συνδεδεμένη με βρύση στο προαύλιο του υπουργείου, για να εισπράξουν ως απάντηση

Στη διάθεση της Κύπρου τα ελληνικα νοσοκομεία


Στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας έθεσε όλες της νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

"Επικοινώνησα με τον κ. Χρήστο Πατσαλίδη, υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του είπα ότι όλες οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή τους.

«Στείλαμε μήνυμα στους αδελφούς μας πως ότι χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αν πράγματι χρειαστούν κάτι, θα ζητήσουν την βοήθειά μας», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Χρ. Πατσαλίδη.

Οπως του είπε ο κ. Πατσαλίδης, «η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και λιγότεροι τραυματίες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο ενημέρωσε ότι εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της συγχώνευσης νοσοκομειακών

Προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ Ρ/Η-Ρ/Ε


Στην πρόσληψη έως 10 ωρομίσθιων καθηγητών με ειδικότητα Ραδιοτηλεγραφητή Α΄ τάξης Ε.Ν. με πτυχίο REO Β΄, θα προχωρήσει το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού / Ραδιοηλεκτρονικών-Ραδιοεπικοινωνιών του πρώην Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, για την κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012.

Η πρόσληψη των καθηγητών θα γίνεται τμηματικά ανάλογα με τις ανάγκες του Κέντρου, ενώ οι τέσσερις εξ αυτών θα προσληφθούν άμεσα κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012.


Αντικείμενα διδασκαλίας :



- Διεθνείς Κανονισμοί Ραδιοεπικοινωνιών


-Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας


-Επίγειες Επικοινωνίες


-Δορυφορικές Επικοινωνίες


-Γενικές Επαγγελματικές Γνώσεις


- Η/Υ


Προσόντα υποψηφίων:



1. Δίπλωμα Ραδιοτηλεγραφητή Α΄ τάξης Ε.Ν.


2. Πιστοποιητικό Ραδιοηλεκτρονικού ( REO) Β΄ τάξης


3. Πενταετή τουλάχιστον θαλάσσια υπηρεσία με την ειδικότητα Αξιωματικού Ασυρμάτου


Προτιμούνται οι έχοντες καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο LOWER FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE ή με πτυχίο CERTIFICATE

Δ. Χριστόφιας: Μαύρη ημέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία


Συγκλονισμένος για την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι «σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέβη στη ναυτική βάση και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Οπως είπε, σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 13.30 θα εξετασθούν τα συμβάντα και αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας», τόνισε ο κ. Χριστόφιας και εξέφρασε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον

Αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ


Ηλεκτρονικά θα γίνονται με τη νέα δομή λειτουργίας των ΔΟΥ, η υποβολή όλων των τύπων δηλώσεων, βεβαιώσεων, καταστάσεων, η έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων καθώς και οι πληρωμές οφειλών, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικών ερωτήσεων βουλευτών.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «προκειμένου με την αναδιοργάνωση να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητα των υπαλλήλων να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός ΔΟΥ, αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες».

Το τελικό οργανωτικό σχήμα λειτουργίας των ΔΟΥ, όταν θα εφαρμοστεί, θα προβλέπει ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών και επιχειρηματιών στη ΔΥΟ, μόνο σε περιπτώσεις ελέγχου

Nestle: Εξαγοράζει το 60% της Hsu Fu Chi


Σε συμφωνία για την εξαγορά του 60% της κινεζικής παρασκευάστριας γλυκών και σνακ Hsu Fu Chi International Ltd., έναντι ποσού 1,7 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Nestle.


Η προσφορά της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο εμπεριέχει premium 8,8% στην τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Hsu Fu Chi την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η οικογένεια Hsu θα κατέχει το 40% της Hsu Fu Chi. Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη στην οποία προχωρά η

Εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς φορείς της πρωτεύουσας σχετικά με την εικόνα της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Στη συνάντηση δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων».

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε τακτά

Δελτίο Τύπου 2ης Ένωσης τελωνειακών υπαλλήλων Μακεδονίας


Μετά τις μεγάλες περυσινές αυξήσεις στη φορολογία οινοπνευματωδών, πληθαίνουν τα περιστατικά λαθραίας εισαγωγής ποτών στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά  «οι επιτήδειοι» προσπάθησαν να εισάγουν 38.000 κενές παραποιημένες φιάλες «μαϊμού» που έφεραν  το σήμα και τα εξωτερικά γνωρίσματα γνωστής πολυεθνικής εταιρίας οινοπνευματωδών ποτών.    

Υπάλληλοι του Β’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν, δέσμευσαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν  τις κενές φιάλες και δύο μηχανήματα εμφιάλωσης που εισήχθησαν από την Κίνα και είχαν  προορισμό τη FYROM.   Μετά την εμφιάλωσή τους με νοθευμένο ποτό, πολύ  πιθανόν να

Πολύνεκρες εκρήξεις σε κυπριακή ναυτική βάση

Στους 12 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών, από τις ισχυρές εκρήξεις στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Ζύγι έξω από τη Λεμεσό, πηγές από την Κύπρο.

Επισήμως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

Οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν δύο από τα 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο. Η πυρίτιδα προέρχονταν από πλοίο που είχαν κατασχέσει οι κυπριακές αρχές πριν από τρία χρόνια.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ λόγω της έκρηξης υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου.

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Β. Εύβοια


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Αγιος της Βόρειας Εύβοιας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο και την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα εξετάζεται από το αρμόδιο τμήμα η εκδοχή του εμπρησμού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών βοριάδων, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος

Ελπίδες για πιο αποτελεσματική χημειοθεραπεία


Ελπίδες για πιο επιτυχημένες, εξατομικευμένες και με λιγότερες παρενέργειες θεραπείες εναντίον του καρκίνου προσφέρει μια ομάδα βρετανών επιστημόνων. Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν άγνωστο ως τώρα τρόπο θανάτωσης των καρκινικών κυττάρων ο οποίος φαίνεται να προσφέρει μια νέα, αποτελεσματικότερη οδό επίθεσης εναντίον όλων των τύπων καρκίνου.

Τα ευρήματα των ειδικών του Breakthrough Breast Cancer Research Center του Ινστιτούτου Αντικαρκινικών Ερευνών στο Λονδίνο δίνουν επίσης μια εξήγηση στο γιατί ορισμένοι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται σε ορισμένες από τις υπάρχουσες χημειοθεραπείες.

Μελετώντας τον θάνατο των κυττάρων


Για να βρουν μια απάντηση σε αυτό το τελευταίο ερώτημα οι επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι δραστικές ουσίες διαφόρων χημειοθεραπειών «σκοτώνουν» τα κύτταρα των καρκινικών

Συνελήφθη η «μητέρα» όλων των κυττάρων του αίματος


Τα «μητρικά» κύτταρα τα οποία …γεννούν όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του αίματος «συνελήφθησαν» τελικώς από τους ειδικούς μετά από ένα κυνηγητό το οποίο διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι επιστήμονες γνώριζαν επί μακρόν τα αποκαλούμενα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα (HSC) τα οποία κατοικούν στον μυελό των οστών και «εφοδιάζουν» το αίμα με φρέσκα κύτταρα καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Τα κύτταρα HSC χρησιμοποιούνται εδώ και μισό αιώνα για τη θεραπεία ασθενών με λευχαιμία στους οποίους γίνεται μεταμόσχευση μυελού των οστών δότη.

Η πρώτη θέαση των κυττάρων


Ωστόσο η ανίχνευση μεμονωμένων αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων ήταν μια άκρως δύσκολη διαδικασία. «Κανένας δεν είχε καταφέρει να δει τα κύτταρα αυτά μέσα στη μάζα των κυττάρων του μυελού των οστών που χρησιμοποιούνται όταν γίνονται μεταμοσχεύσεις» ανέφερε ο Τζον Ντικ από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που επέτυχε να απομονώσει τα μητρικά κύτταρα και προσέθεσε: «Η μελέτη μας προσφέρει την πρώτη ‘θέαση’ των

Πρέπει ή όχι να περιορίσουμε το αλάτι;

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ο περιορισμός της καθημερινής κατανάλωσης αλατιού δεν έχει τελικά τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία που νομίζαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη, μια μεταανάλυση επτά δημοσιευμένων ερευνών, ο περιορισμός του αλατιού στη διατροφή δεν μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής ανακοπής ή εγκεφαλικού επεισοδίου και δεν αποτρέπει εν γένει τον πρόωρο θάνατο. Για υπάρξουν πραγματικά οφέλη για την υγεία θα πρέπει - όπως προκύπτει από τη μελέτη - να απουσιάζει εντελώς το αλάτι από το καθημερινό διαιτολόγιο.

«Υπερτιμημένη» η μείωση του αλατιού

Έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού στην καθημερινή διατροφή συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης η οποία με την σειρά της συνδέεται με την πρόκληση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Για αυτό και πολλοί κρατικοί ή ιατρικοί φορείς έχουν

Γιατί πονάει το έγκαυμα από τον ήλιο


Μια χημική ουσία η οποία φαίνεται να ελέγχει την ευαισθησία του οργανισμού στον πόνο και τον ερεθισμό του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες. Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων αναλγητικών φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τον πόνο όχι μόνο από το έγκαυμα αλλά και από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα.

Η «οδυνηρή» ουσία ονομάζεται CXCL5. Ανήκει σε μια οικογένεια πρωτεϊνών οι οποίες είναι γνωστές ως χημειοκίνες και εμπλέκονται στον μηχανισμό της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον των φλεγμονών.

Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Science Translational Medicine», οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι η ουσία αυτή έχει ενεργό ρόλο στην αίσθηση του πόνου όταν κάποιος καίγεται από τον ήλιο αλλά ενδέχεται επίσης να

Ο καιρός στις 11.07.2011


Ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 36 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 30 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες, το Ικάριο και το Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και με ενισχυμένους βοριάδες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν