www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Υπογράφουμε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας

Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης έχει αγανακτήσει με τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να περάσει το μήνυμα στους κυβερνώντες.

Έτσι λοιπόν κάποιοι δημιούργησαν ένα group στο οποίο υπογράφουν όσοι θέλουν την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η έγγραφη διαμαρτυρία αναφέρει:

Εγώ, ως Ελληνας πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Δημοκρατία και άρα είναι όλοι ίσοι απέναντι

Τα βιντεοπαιχνίδια καθυστερούν το χρόνο

Η εξόντωση των κακών, ο σχεδιασμός στρατηγικών πολέμου και το μπόουλινγκ δεν μοιάζουν επακριβώς με ό,τι θα συνιστούσε κανείς στους μεσήλικες και στους ηλικιωμένους για διασκέδαση ή γυμναστική. Και όμως, ίσως θα πρέπει να τα εντάξουν στη ζωή τους, εάν θέλουν να γεράσουν καλά - νοητικά και σωματικά.


Ειδικοί σε θέματα γήρατος λένε ότι σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες, τα βιντεοπαιχνίδια έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα, διότι όχι μόνο γυμνάζουν άριστα το μυαλό αλλά παιχνίδια, όπως το Nintendo Wii, γυμνάζουν καλά και το σώμα μας.

«Ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ενασχόληση με βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά, την ταχύτητα νοερής επεξεργασίας δεδομένων, τη μνήμη, την συγκέντρωση της προσοχής και τις ικανότητες που σχετίζονται με την αντίληψη του χώρου», λέει

Καίνε την αγορά τα υψηλά ενοίκια

Κόντρα ιδιοκτητών - εμπόρων για την επαγγελματική στέγη

Κόντρα μαίνεται στην αγορά μεταξύ ιδιοκτητών και εμπόρων για το ύψος των ενοικίων των καταστημάτων. Η μείωσή τους 20% κατά μέσον όρο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είναι αρκετή ώστε οι τελευταίοι να ρίξουν με τη σειρά τους τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών τους, όπως τους ζητά η κυβέρνηση.


Μετά τις επαναδιαπραγματεύσεις επιχειρηματιών- ιδιοκτητών που έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, τα ενοίκια έχουν υποχωρήσει κατά 20% στις κύριες εμπορικές πιάτσες και κατά 30% στις περιφερειακές, αλλά και πάλι τα ποσοστά αυτά είναι μικρά μπροστά στην πτώση της κατανάλωσης- όπως υποστηρίζουν οι

ΗΣΑΠ: Σε λειτουργία από σήμερα το τμήμα Καλλιθέα-Νέο Φάληρο


΄Ανοιξε και πάλι σήμερα,το τμήμα Καλλιθέα-Νέο Φάληρο των ΗΣΑΠ, μετά από πολύμηνη διακοπή των δρομολογίων.
Τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο τμήμα είχαν διακοπεί λόγων των έργων εκσυγχρονισμού των γραμμών.

Ωστόσο, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Πειραιά, που διεμήνυσε ότι «η κατανόηση των Πειραιωτών για μια λογική διάρκεια των έργων έχει εξαντληθεί», η διοίκηση των ΗΣΑΠ δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία της γραμμής.

Επίσης, σήμερα τέθηκε και πάλι σε λειτουργία το τμήμα Φάληρο-Ταύρος. Πριν τεθεί σε λειτουργία, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικά δρομολόγια και για το διάστημα αυτό το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε από τη λεωφορειακή γραμμή Χ13.

Επιστολή Κ. Μαρκόπουλου στον Πρωθυπουργό για τις «κουρτίνες»

Για προσβολή της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή για την αγορά κουρτινών κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, σε επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου.


Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος, κατά την υπουργία του χρειάστηκε να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την μη ύπαρξη προστασίας από τον ήλιο, «σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε δύο πλευρές».

Δεδομένου δε, όπως σημειώνει, ότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν τα έξοδα του υπουργείου είχαν

Απεργία 20 ημερών από τη British Airways

Σε κινητοποιήσεις που δεν έχουν προηγούμενο προχωρούν τα πληρώματα καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British Airways, λίγες μόνο ημέρες μετά το χάος που προκλήθηκε στις αεροπορικές μετακινήσεις λόγω της τέφρας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, σχεδιάζουν να απεργήσουν 20 μέρες το Μάιο και τον Ιούνιο κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με τη διοίκηση σχετικά με τις μεταβολές στους

Εγκαίνια και... λουκέτο για το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Τουρκία

Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στον μουσουλμανικό κόσμο υποχρεώθηκε να κλείσει, μόλις έξι ημέρες αφότου άνοιξε.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, το ξενοδοχείο έκλεισε επειδή τοπική ρυθμιστική αρχή εντόπισε ένα μπαλκόνι που δεν ήταν σύμφωνο με τα αρχιτεκτονικά σχέδια.


Οι πρώτοι 12 επισκέπτες του ξενοδοχείου στη Ριβιέρα της Τουρκίας, αναγκάστηκαν να

Αναστολή της απεργίας της Τρίτης προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την αναστολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη απεργίας προτείνει στους τοπικούς συλλόγους ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί του με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
naftemporiki

Αρρώστησε πιλότος από την τέφρα - Αναστάτωση στη Γαλλία

'Ενας από τους δύο πιλότους αεροσκάφους της Αιρ Φρανς την ώρα της πτήσης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία πουοφείλεται στην ηφαιστειακή σκόνη που προέρχεται από την Ισλανδία, ανακοινώθηκε από το συνδικάτο αεροπόρων της Γαλλίας.


Το αεροσκάφος πάντως που προέρχονταν από το Περπινιάν (νότια) με προορισμό το Παρίσι, πραγματοποίησε κανονικά την πτήση και

Σημαντικότατη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού

Την ίδια ώρα σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού.Οι περικοπές μισθών, επιδομάτων και του δώρου Πάσχα των Δημοσίων υπαλλήλων και η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία λόγω έκδοσης αποδείξεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδήγησαν το πρώτο τετράμηνο του 2010 σε σημαντική μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, το διάστημα Ιανουαρίου –

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγικές ιστορικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη

«Το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για το μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, που εγκρίθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τους Υπουργούς Οικονομίας της Ε.Ε., γενικεύει την καταστροφική συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε όλη την Ευρωζώνη και συνιστά τον τέλειο μηχανισμό επιστροφής της ηπείρου σε ένα βαθύ κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα».


Τα παραπάνω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση των Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για το μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, ύψους 720 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «τραγικές ιστορικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη», οι οποίες, όπως είπε, «έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν μετατραπεί σε άβουλα πιόνια της ''δικτατορίας'' που έχουν επιβάλει οι κεφαλαιαγορές και σε δρεπανηφόρα άρματα, πρώτα απ’ όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου, για την κοινωνική και εργασιακή

Περιορισμοί στις πτήσεις πάνω από την Ισπανία λόγω τέφρας

Περιορισμούς στις πτήσεις πάνω από την Ισπανία προκαλεί η επέκταση του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, ωστόσο, όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά.


«Η πρόοδος του νέφους ηφαιστειακής τέφρας στον εναέριο χώρο της Ισπανία θα μας αναγκάσει να περιορίσουμε τις πτήσεις από τα 20.000 μέχρι τα 35.000 πόδια από τις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας)», επισημαίνει ο οργανισμός εναέριου ελέγχου της χώρας Aena σε ανακοίνωσή του.

Αυτοί οι περιορισμοί, που θα ισχύουν «τουλάχιστον ως τις 20:00 τοπική ώρα» (21:00 ώρα Ελλάδας), θα μειώσουν κατά περίπου 25% τις δυνατότητες πτήσης πάνω από τη χώρα στις ζώνες πτήσης πάνω

ΝΔ: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό

Έντονα επικριτικός απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό, εμφανίστηκε εκ μέρους της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Ιωάννης Βρούτσης, εν όψει της παρουσίασης του σχετικού ν/σ στο υπουργικό συμβούλιο.

«Όσοι περίμεναν μια μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό, δίκαιη για τους πολλούς, αποτελεσματική για τη βιωσιμότητα του συστήματος και συνεπή προς τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, απογοητεύονται», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο ν/σ τόνισε ότι «απουσιάζει η εμπιστοσύνη για τα προτεινόμενα μέτρα».

«Λείπει η ελπίδα για τους νέους, που βλέπουν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε “άπιαστο όνειρο”», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως οι «μέχρι τώρα, “επιτυχίες” του

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Παράλληλα, την Τετάρτη 12/5 σε κοινή συνεδρίαση τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα

Χαρά Νικοπούλου σε ευχαριστούμε!

«Ο κάθε Έλληνας του χθες και του σήμερα φωνάζει τι είναι η πατρίδα μας». Ρίγη συγκίνησης στους παριστάμενους αλλά και σε όσους τη θαύμασαν αργότερα μέσω του διαδικτύου, προκάλεσε η Χαρά Νικολοπούλου.

Αγώνας απέναντι στους εγκάθετους

Η Χαρά Νικοπούλου, γνωστή για τον αγώνα της στο δημοτικό σχολείο στο Μέγα Δέρειο του Έβρου όπου διδάσκει τα παιδιά Πομάκων και Αλεβιτών που στενάζουν κάτω από την τρομοκρατία του τουρκικού προξενείου, έδωσε και πάλι μαθήματα εθνοπρέπειας, προκαλώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παριστάμενων. Αφού ευχαρίστησε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη, η ηρωική δασκάλα στηλίτευσε τη δράση του τουρκικού προξενείου

Αντώνης Σαμαράς: «Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..»,

«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ότι τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι ήταν αναγκαίο ο Κώστας Καραμανλής να βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα λιτότητας αντί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, εκτιμά ότι σε αυτήν την περίπτωση το πακέτο των μέτρων θα ήταν ηπιότερο και θα έστελνε «το σωστό μήνυμα» στις αγορές.


Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.- στη συνέντευξή του σήμερα στα «ΝΕΑ»- παρέχει πολιτική κάλυψη στον προκάτοχό του για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009. Και υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής «προεκλογικά τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του», προσπερνώντας έτσι τις έντονες επικρίσεις ακόμη και στελεχών της Ν.Δ. που ζητούν μια «συγγνώμη» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, καταλογίζει στην Ντόρα Μπακογιάννη «έμπρακτη αμφισβήτηση» της κομματικής ηγεσίας και διαμηνύει ότι δεν τον απασχολούν πλέον οι κινήσεις της και η ενδεχόμενη δημιουργία νέου κόμματος από την πλευρά της.

Με προφανή στόχο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, τονίζει με έμφαση ότι η πρώην υπουργός «επέλεξε μόνη της να βρεθεί εκτός Ν.Δ.». Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται

O Μωάμεθ ο Β' ο Πορθητής, ιδιοκτήτης της Αγίας Σοφίας!

Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Αγίας Σοφίας, αλλά επειδή έχει πεθάνει τώρα ψάχνουν τους απογόνους του!

Απίστευτα πράγματα δημοσιεύονται στην εφημερδία Milliyet, όπου ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων (τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς σε ναούς, μοναστήρια, σχολεία κ.ά.) της Τουρκίας, Γιουσούφ

Η «διά βίου» εγκατάλειψη του ελληνικού σχολείου...

Η Ελλάδα σφίγγει το ζωνάρι της φτώχειας και αναμένεται ν' ανοίξει και νέες τρύπες.


Η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους, μειώνει τις αποδοχές και ψάχνει, λέει, να βγάλει από τη μύγα ξίγκι. ΄Εχει ξεχάσει, όμως, ένα δημόσιο κτίριο, με επτά ορόφους, στο κέντρο των Βρυξελλών, Montoyez 25, ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών και το διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Στέγαζε τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, που μεταστεγάστηκε, και παραμένει άδειο και

Μαζικές άρσεις απορρήτου

Φύλλο και φτερό έχει κάνει η Αντιτρομοκρατική τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα sms χιλιάδων ανυποψίαστων κατοίκων της Αθήνας. Από τον περασμένο Οκτώβριο, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιδοθεί ακόμη και σε αναδρομικές (προ τριετίας) άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών σε ευρείες περιοχές της πρωτεύουσας, ζητώντας αναλυτικά τα στοιχεία όλων των κλήσεων που κατέγραψαν οι κυψέλες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα τέθηκαν υπό

Το Farmville φεύγει από το Facebook;

H εταιρία του Farmville σκέφτεται να φύγει από το Facebook!


Η εταιρία Zynga, δημιουργός των παιχνιδιών όπως το Farmville και το Mafia Wars, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Facebook αφού όπως λέγεται, σχεδιάζει να ανοίξει το δικό της κοινωνικό δίκτυο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση μεταξύ

Κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου - Ερχονται 100.000 απολύσεις!

Στις 100.000 απολύσεις εκτιμάται ότι ίσως οδηγηθεί το εμπόριο προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκεςτης οικονομίας.


΄Οπως εκτιμούν οι έμποροι 7 στις 10 επιχειρήσεις περιμένουν μείωση των πωλήσεών τους φέτος, ενώ ανάλογη είναι η εκτίμηση και για τα κέρδη τους. Για το 70% των επιχειρήσεων μειώθηκε η ρευστότητά τους, ενώ περυσι είχε μείωση ρευστότητας το 43%.

Ακόμα, οι μισές εμπορικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικές υποχρεώσεις και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι πολύ μικρές είναι αυτές που αυτοχρηματοδοτούνται ουσιαστικά, ενώ οι 9 στις 10 ΟΕ - ΕΕ και ατομικές

Ανοίγουν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες χώρες ανοίγουν τα αεροδρόμιά τους μετά το «μπλακ άουτ» που σημειώθηκε στις πτήσεις το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας.


Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, εκτός από μερικά στην Πορτογαλία, ανοίγουν και λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με το Eurocontrol τμήματα εναερίων χωρών της Ισλανδίας, του Ατλαντικού και της Πορτογαλίας παραμένουν κλειστά.

Γενικά από τα πορτογαλικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν τουλάχιστον 223 πτήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Καθυστερήσεις θα υπάρξουν και σήμερα, στις

Οι αλλαγές του φορολογικού για τους αγρότες

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που αφορούν τους αγρότες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για τους αγρότες οι μεταβολές που επέρχονται έχουν ως εξής:

• Αυξάνεται από 01-01-2009 ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού

Λύση συνεργασίας Intrakat - Ιασώ για κλινική στα νότια προάστια

Την λύση της συμφωνίας τους για την κατασκευή κλινικής στα νότια προάστια της Αττικής και την επανεξέτασή της με την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων αποφάσισαν από κοινού η Intrakat και ο όμιλος Ιασώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
naftemporiki

Ρυθμίσεις προς όφελος των μισθωτών επαγγελματικής στέγης

Τροπολογία στην οποία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις προς όφελος του μισθωτή επαγγελματικής στέγης χώρο θα κατατεθεί στο ν/χ για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, από την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.


«Σʼ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία με δραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και

Αλ. Τσίπρας: Η σημερινή συνάντηση δεν υποκαθιστά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίχως τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς δεν μπορεί επουδενί να υποκαταστήσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Πρόσθεσε πως «θα ήταν κορυφαίο διχαστικό πολιτικό λάθος αν κάποιοι επιχειρήσουν αυτή τη λαθροχειρία».
naftemporiki


Nέα μέτρα για την εξοικονόμηση 25 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Νέα δέσμη μέτρων, με στόχο την εξοικονόμηση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην επόμενη διετία 2011-2012, πρόκειται να εγκρίνει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.


Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών που δημοσιεύονται από τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση του "Καβαλιέρε" θα προσπαθήσει να αποφύγει την αύξηση της άμεσης φορολόγησης, ενώ πρόκειται να

ΕΣΕΕ: Δύο επιχειρήσεις κλείνουν, μια ανοίγει

Στις 100.000 απολύσεις εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ ότι μπορεί να οδηγηθεί το εμπόριο προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας.


Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της πρώτης προκαταρκτικής επεξεργασίας των ισολογισμών για την κατάρτιση της Ετήσιας Έκθεσης Εμπορίου από

Μπαρόζο: Οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ευρώ θα αποτύχει

Την πεποίθηση ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ecofin για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης θα εξασφαλίσει πως «οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ευρώ θα αποτύχει», εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες , ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι σε διάστημα 48 ωρών η

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την αποτέφρωση νεκρών

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα.


Η ΚΥΑ «Ρύθμιση θεμάτων τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών» που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Μειώθηκε 26% το ταμειακό έλλειμμα

Στα 7.705 εκατ. ευρώ μειώθηκε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) έναντι ελλείμματος 10.774 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.


Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, τα έσοδα του τακτικού

Ηχηρή παρέμβαση Κ. Παπούλια

Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, ωστόσο έχει και δικές του εγγενείς αιτίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Όπως τόνισε ο κ. Παπούλιας, η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική. Ο πολιτικός κόσμος, συνέχισε, αποδοκιμάζεται και οι λόγοι γιʼ αυτό είναι γνωστοί.

΄Εκανε επίσης λόγο για χρεοκοπία του πελατειακού συστήματος και

ΙΚΑ

> Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,


> πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών,

>

> ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.

Απόρριψη προτάσεων για οικονομική βοήθεια

...Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις


1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει

Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας;)

• Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την

"Αντίο"...Μέρκελ

Χτύπημα στην πολιτική της Μέρκελ η ήττα στις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Χαστούκι και από τις γερμανικές εφημερίδες για την Μέρκελ....


Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν την συμμαχία της Μέρκελ να χάνει και όλοι της χρεώνουν την αποτυχία αλλά και τις αντίσταση που πρόβαλε στο να πάρει η Ελλάδα την βοήθεια.

Με τις επιθέσεις στο κοινό της νόμισμα να

ΕΣΗΕΑ: Στάση εργασίας 11:00 - 15:00

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52).


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «επειδή η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία, δηλαδή η καταληκτική, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό

Ηχηρό μήνυμα στον κ. Ραγκούση έστειλε ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Την Κυριακή 9 Μαΐου ο κόσμος του Δήμου Ρέντη ενωμένος, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, αποφάσισε να ψηφίσει για να μην ενωθεί με αυτόν της Νίκαιας και να διατηρήσει την αυτονομία του.

Από νωρίς το πρωΐ, πλήθος κόσμου κατέφθανε με κάθε μέσο για να ψηφίσει για το καλό του Δήμου του.

Παρ' ότι πολύς κόσμος που έχει τα πολιτικά διακιώματά του στο Δήμο, δεν ήρθε για να ψηφίσει, γιατί δεν είχε ενημερωθεί και παρ' ότι δεν ήταν ούτε βουλευτικές, ούτε δημοτικές εκλογές, υπήρξε μεγάλη προσέλευση.

Με ένα ηχηρό μήνυμα 7.700 ψήφων έστειλαν στον κ. Γιάννη Ραγκούση το μήνυμά τους και την επιθυμία τους.

Ελπίζουν ο κ. Γιάννης Ραγκούσης να σεβαστεί την επιθυμία τους, να δεχτεί το δήμαρχό τους κ. Γιώργο Ιωακειμίδη και να κάνει δεκτό το αίτημά τους.

Ικανοποίηση ΔΝΤ και G7 για τα μέτρα Ε.Ε και ΕΚΤ

Ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν χαιρέτισε τα μακρόπνοα μέτρα που έλαβαν η ΕΕ και η ΕΚΤ για τη στήριξη των απειλούμενων οικονομιών της Ευρωζώνης και τόνισε πως το Ταμείο θα συμμετάσχει με χρηματοδότηση χωρών ανά περίσταση.


«Το ΔΝΤ θα αναλάβει τον ρόλο του, προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας, αντιμετωπίζοντας τις υπάρχουσες προκλήσεις», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Στρος-Καν.

«Αναμένουμε πως δική μας οικονομική βοήθεια θα είναι ευρεία σε αναλογία με τις πρόσφατες συνεννοήσεις μας με την Ευρώπη». Νωρίτερα χθες το

Συμπληρωματικά οικονομικά μέτρα σε Ισπανία και Πορτογαλία

Η Ισπανία και η Πορτογαλία δεσμεύθηκαν να λάβουν συμπληρωματικά οικονομικά μέτρα προκειμένου να μειώσουν το έλλειμμά τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ισπανική προεδρία στην ΕΕ.
naftemporiki

Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ: Δήλωση Παπακωνσταντίνου

Σήμερα υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα 80 δισ. Ευρώ του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ECOFIN που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.


Ο υπουργός οικονομικών τόνισε παράλληλα, ότι σήμερα αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η έγκριση του δανείου των 30 δισ. Ευρώ για τη χώρα μας και ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων αυτών από την ΕΕ και το ΔΝΤ έτσι ώστε η χώρα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τις δανειακές της ανάγκες και την εξυπηρέτηση του χρέους της αυτό το μήνα και βεβαίως και τους υπόλοιπους.

Οπως σημείωσε ακόμη ο Γ. Παπακωνσταντίνου , στο