www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Μειώθηκε κατά 340.000 ευρώ η εγγύηση για τον κ. Γιάννη Αγγέλου


Μεγάλη μείωση του ποσού της εγγύησης-«μαμούθ» των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον κ. Ι. Αγγέλου (φωτογραφία), διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, μετά την απολογία του για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, προτείνει ο εισαγγελέας εφετών κ. Ι. Λιακόπουλος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του κυρίου Αγγέλου ζητώντας να μειωθεί η επιβληθείσα εγγύηση από τα 400.000 ευρώ στα 60.000 ευρώ και εισηγείται να απορριφθεί ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμο το κύριο αίτημα του κατηγορουμένου για άρση του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης.

Ο κ. Λιακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του λαμβάνει υπόψη του τη βαρύτητα της κακουργηματικής πράξης- ηθική αυτουργία σε απιστία- που αποδίδεται στον κ. Αγγέλου, συνυπολογίζοντάς τη με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου περί της «οικονομικής αδυναμίας» του
να καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ. Ετσι καταλήγει στην άποψη ότι στην περίπτωση του κ. Αγγέλου θα πρέπει να παραμείνει ως περιοριστικός όρος η εγγύηση και γι΄ αυτό απορρίπτει το αίτημα για την πλήρη άρση του μέτρου, προτείνοντας μόνο τη μείωση του ποσού. Σημειώνεται ότι τον τελικό λόγο επί του αιτήματος του κ. Αγγέλου για άρση του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ή τη μείωση του ποσού της εγγυοδοσίας έχει η ειδική εφέτης ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού, η οποία αναμένεται να εκδώσει την προσεχή εβδομάδα τη σχετική διάταξή της.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: