www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Λ. Κατσέλη: Η κυβέρνηση τίναξε τη δανειακή σύμβαση στον αέρα


Έντονα επικριτική απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν κατά την τοποθέτησή της επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η Λούκα Κατσέλη και ζήτησε διενέργεια εκλογών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πάντως, δεν γνωστοποίησε τι στάση θα τηρήσει στην αποψινή ψηφοφορία, αναφέροντας ότι αναμένει την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Οπως είπε, περιμένει να ακούσει από τον Πρωθυπουργό ότι θα επισκεφθεί αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλο κυβερνητικό σχήμα για την διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων και τη προκήρυξη εκλογών και τότε θα καθορίσει τη στάση της.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου «τίναξε τη δανειακή σύμβαση
στον αέρα συμπεριλαμβανομένης της 6ης δόσης».

Επέκρινε έντονα τον Πρωθυπουργό για την ιδέα του δημοψηφίσματος, που έφερε –όπως είπε- το ταπεινωτικό τελείσγραφο Μέρκελ Σαρκοζί και που τελικά αποσύρθηκε «με το επιχείρημα ότι προτάθηκε για να υπάρξει συναίνεση από τη βάση», καθώς η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, χρέωσε στην κυβέρνηση λάθη και παραλείψεις στον πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό, τα οποία –όπως υποστήριξε- έχουν συμβάλει «σε μια προϊούσα κρίση διακυβέρνησης».

«Εμφανίζεται να έχει κλείσει τον ωφέλιμο κύκλο της», συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη και συνέχισε πως «η λύση είναι να πάμε σε εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα», διευκρινίζοντας όμως ότι πριν από την προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ζητήματα της νέας δανειακής σύμβασης και της έκτης δόσης.

Τέλος, έστρεψε τα πυρά της και στον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «οι προτάσεις για κυβερνήσεις τεχνοκρατών δεν είναι πάντα αθώες και καλοπροαίρετες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: