www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη σε μνημεία που σπάνια ανοίγουν για το κοινό


Περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να απολαύσουν, μέσα στον επόμενο μήνα, την επίσκεψη σε χιλιάδες μνημεία που σπάνια ανοίγουν στο κοινό και μοναδικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ημερίδων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, στη διάρκεια των Ημερίδων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να απολαύσει μια πληθώρα ξεχωριστών εκδηλώσεων και μνημείων, που κυμαίνονται από το μεγαλύτερο εργοστάσιο αερόστατων στον κόσμο στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, έως ένα υπαίθριο θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο αριστούργημα του Βίκτωρα Ουγκώ «οι Αθλιοι», κοντά στο μνημείο από τη μάχη του 1815 στο
Βατερλώ, στο Βέλγιο. Στη γερμανική πρωτεύουσα, θα διεξάγονται ξεναγήσεις στα διατηρημένα τμήματα του Τείχους του Βερολίνου που μεταμορφώθηκαν με ζωγραφικά έργα και γκράφιτι περισσότερων από 100 καλλιτεχνών από 20 χώρες, ενώ στο Στρασβούργο, στη Γαλλία, πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στον Έρασμο του Ρότερνταμ.

Η πρωτοβουλία αυτή, που διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο, έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης που προωθούν την ευαισθητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: