www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο στα φαρμακεία

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο των φαρμακείων με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί με αφαίρεση αδείας όσους δεν συμμορφωθούν.


«Από την 1η Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα θα λειτουργεί το 30% των φαρμακείων της χώρας» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ξεκαθάρισε ότι «όποιος δεν ανοίγει το κατάστημά του, θα του αφαιρείται η άδεια για τουλάχιστον έναν μήνα».

«Οι μηχανισμοί ελέγχου του υπουργείου θα βγουν στον δρόμο για να διαπιστώσουν αν τηρούνται αυτά,
που έχουν συμφωνηθεί», πρόσθεσε ο υπουργός διαμηνύοντας πως «αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, από την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου».

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Λοβέρδος, μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, έχουν ήδη εκδοθεί 800 νέες άδειες, σημειώνοντας μάλιστα πως σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο από την προσφορά (για 44 νέες θέσεις φαρμακείων υπήρξαν 41 αιτήσεις).

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι «300 φαρμακοποιοί έχουν ήδη περάσει στη σύσταση εταιρειών» και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: