www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

΄Εκκληση ΕΣΕΕ σε ιδιοκτήτες ταξί και ναυτικούς


Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απευθύνει η ΕΣΕΕ στους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και τους ναυτεργάτες –που προσανατολίζονται σε απεργίες, σημειώνοντας πως τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως τα στηρίζει –υπό την προϋπόθεση μη συνέχισης και αποφυγής νέων απεργίων.


Συγκεκριμένα, ως προς το άνοιγμα στον κλάδο των ταξί κάνει λόγο για «υπεράριθμο» επάγγελμα, ενώ σχετικά με τους ναυτεργάτες χαρακτηρίζει «άδικη» τη μείωση των συντάξεών τους.

«Δυστυχώς», παρατηρεί η Συνομοσπονδία, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο σύγχυσης, που κανείς στην ελληνική κυβέρνηση, δεν συγκινείται με τις αγωνίες μας και δεν ακούει τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τις
εντολές του μνημονίου και της τρόικας.

Όλοι είμαστε αποδέκτες άδικων και λανθασμένων αποφάσεων αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε σε καταστάσεις «ασύμμετρων» αντιδράσεων, ούτε να κάνουμε κανενός το χατίρι για κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε όμως και να μπούμε στη διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση πάντως υπογραμμίζεται ότι «οι κινητοποιήσεις με την μορφή του αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά, του αεροδρομίου και κεντρικών δρόμων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας χάος και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών αλλά και στο εμπόριο των νησιωτικών προορισμών».

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει επίσης ότι ζήτησε από το υπουργείο Μεταφορών την ανάκληση της απόφασης για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί και την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των δύο μερών, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί στο σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης ζήτησε επίσης από την ΠΝΟ και την ΠΕΜΕΝ την αναβολή των πιθανών απεργιακών κινητοποιήσεων για το Σεπτέμβριο προς όφελος της ελληνικής ακτοπλοΐας, «αποφεύγοντας έτσι την αυτοκαταστροφή και την αλληλοεξόντωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: