www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΔΑ


Επεισόδια αμαυρώνουν για ακόμη μία φορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ρίψη δακρυγόνων προχώρησε λίγο πριν από τις 14.00 η αστυνομία στην οδό Οθωνος, προκειμένου να απωθήσει μικρή ομάδα κουκουλοφόρων που πετούσε ξύλα, πέτρες και μπουκάλια προς το μέρος της.

Λίγο αργότερα (στις 14.15) διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε νέα επίθεση. Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις οδούς Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήλων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και περίπτερο έξω από το κατάστημα Public.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά ένας πολίτης, αλλά και τρεις
αστυνομικοί από πέτρες.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, με τους Αγανακτισμένους πάντως να καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να παραμείνει στο σημείο μέχρι και το βράδυ.

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ σημειώνει πως «όλως περιέργως οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων» και προσθέτει: «Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι».

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και της κινητοποίησης του κινήματος των Αγανακτισμένων, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ειρηνικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις το πρωί


Προηγήθηκαν οι ειρηνικές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα λιτότητας.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αύριο Τετάρτη 29/6 με τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας και το συλλαλητήριο στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε δηλώσεις του από την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε αδικη και αδιέξοδη την ασκούμενη πολιτική και διεμήνυσε ότι «ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι αυτή η πολιτική ν' ανατραπεί».

«Oι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, οι πολίτες στις πλατείες όλης της χώρας, ξεχειλίζουν από οργή και αγανάκτηση για τα νέα μέτρα που πλήττουν για ακόμη μια φορά τους ίδιους, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες αυτοί που έκλεψαν το δημόσιο πλούτο, αυτοί που δεν πλήρωσαν τους φόρους, πίνουν στην υγειά των κοροΐδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έδωσε σήμερα η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Η ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει προαποφασιστεί», τόνισε η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της, ενώ σημείωσε ότι «αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα».

«Ο αγώνας θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα. Θα είναι νικηφόρος αυτό είναι σίγουρο», κατέληξε.

Σε απεργιακό κλοιό δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


Στη 48ωρη γενική απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ταμεία και εφορίες, στις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ), σε τράπεζες σύμφωνα με απόφαση της ΟΤΟΕ σε συγκοινωνίες και μεταφορές, σε πλοία και λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι ιδιώτες γιατροί της χώρας και οι οδοντίατροι, καθώς τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία αποφάσισαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς ΕΙΝΑΠ , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς ΙΣΑ και ΙΣΠ, αντίστοιχα), ΠΟΣΕΠΥΙΚΑ, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος επίσης οι φαρμακοποιοί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

Μετ' εμποδίων γίνονται την ίδια ώρα οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στη γενική απεργία. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα εξυπηρετούν σήεμρα και αύριο μόνο τις γραμμές των Special Olympics, με 200 περίπου λεωφορεία, ενώ δεν θα κινηθούν για 48 ώρες οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ οι συρμοί του Προαστιακού, του Τραμ, του ΗΣΑΠ και τα τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ

Ματαιώσεις πτήσεων ή τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης αεροσκαφών ανακοίνωσε για αύριο Τετάρτη η Olympic Air, εξαιτίας της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη 48ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: