www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΙΚ: Το Σεπτέμβριο η πρόταση για μείωση φορολογικών συντελεστών

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει να αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και μία περαιτέρω μείωση στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως έκανε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Στην αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής υπάρχει η πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση να καταθέσει μια συνολική πρόταση για ένα απλοποιημένο φορολογικό σύστημα με λιγότερους και χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από τους σημερινούς και μια περαιτέρω μείωση σε αυτή που έχει ήδη γίνει για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Αυτή είναι μια συζήτηση που τώρα ξεκινάμε και καλούμε και τα άλλα κόμματα να συμμετάσχουν», συμπλήρωσε υπουργός, ενώ όπως προανήγγειλε, θα υπάρξει πρόταση προς τα άλλα κόμματα να εξεταστεί το θέμα
σε επίπεδο ομάδων εργασίας.

Κατά τ' άλλα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η κλιμακωτή έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (1% έως 3 ή 4%) που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του προγράμματος (μέχρι το 2015), ενώ επίσης προβλέπεται σημαντική αύξηση τεκμηρίων για τους επιτηδευματίες. Έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί και σε κατόχους πισίνων, σκαφών και ακινήτων σε ακριβές περιοχές. Τέλος, η νέα αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας θα είναι της τάξης του 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: