www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΥΠΟΙΚ: Περαιτέρω επιμήκυνση της αποπληρωμής η καλύτερη λύση


Απέρριψε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας ότι καλύτερη λύση θα ήταν η περαιτέρω επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρω.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Liberation, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσής του.

«Υπάρχει κόσμος που σκέφτεται ότι (η αναδιάρθρωση) είναι αναπόφευκτη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν στοιχηματίσει πολλά χρήματα στην χρεοκοπία της Ελλάδας», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ και συνέχισε: «Αυτό εξηγεί τις γελοίες φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης».

«Θα ήταν καλύτερο να επιμηκύνουμε περαιτέρω την αποπληρωμή των δανείων των 110 δις ευρώ που μας δάνεισαν οι εταίροι μας και να μειώσουμε περαιτέρω το επιτόκιο», εξήγσε ο υπουργός και
συμπλήρωσε πως «έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις άλλες λήξεις χρέους».

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο φέτος και ότι ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός το 2012. Επεσήμανε παρόλα αυτά πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για τη χώρα να βγει από την κρίση.

«Βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ -πολύ μακριά για να δούμε από πού ξεκινήσαμε, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές ξεχνάμε ότι γλιτώσαμε παρά λίγο την χρεοκοπία- και πολύ μακριά από την έξοδο για να μπορούμε να δούμε φως», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: