www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της συμπλοκής στην Πεύκη


Ταυτοποιήθηκε ο νεαρός που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Στην ταυτοποίηση του δράστη συνέβαλε η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του στο δικτυακό τόπο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι το πιστόλι Glock που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Κατά την ανταλλαγή των πυρών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας εκ των δραστών, ο οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου (οι δύο αστυνομικοί στο ΚΑΤ και ο τρίτος τραυματίας στον Ερυθρό Σταυρό). Ο ένας αστυνομικός φέρει τραύματα στο θώρακα από θραύσματα σφαίρας, ο άλλος έχει τραυματιστεί από σφαίρα στον ώμο, ενώ ο νεαρός που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των
πυροβολισμών, φέρει τραύματα στα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος ένοπλος κατάφερε να διαφύγει από το σημείο της συμπλοκής με το περιπολικό στο οποίο επέβαιναν οι δύο αστυνομικοί. Λίγο αργότερα το περιπολικό εντοπίστηκε στην Κηφισιά και μέσα σε αυτό βρέθηκε και το όπλο ενός εκ των αστυνομικών που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα πιστόλι, μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα των 13 φυσιγγίων και μία στη θαλάμη, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια (οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις). Εντοπίστηκαν επίσης 16 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε μια γεμιστήρα πιστολιού GLOCK με 26 φυσίγγια, καθώς και διάφορα κατσαβίδια. Στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκε ακόμη ένα άδειο πλαστικό μπιτόνι με οσμή βενζίνης.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όλα άρχισαν όταν υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης και ανέφερε την παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

Το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης που κατευθυνόταν στο σημείο, διαπίστωσε σε παρακείμενη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου, την παρουσία δύο υπόπτων ατόμων, νεαρής ηλικίας, που περιεργάζονταν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα (παπάκι) και επιχείρησε να τα ελέγξει.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν και καταδιώχθηκαν πεζή από τους αστυνομικούς. Τότε, ο ένας εκ των νεαρών πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, τον έναν στη θωρακική χώρα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας ένοπλος έπεσε τραυματισμένος στο σημείο.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος εκ των δραστών επιβιβάστηκε στο περιπολικό και διέφυγε.

«Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των συνεχών ελιγμών που πραγματοποιούσε και της εξάντλησης του τραυματία αστυνομικού. Στην προσπάθειά του αυτή, λόγω της εξάντλησης του από τον τραυματισμό, έπεσε το υπηρεσιακό του πιστόλι εντός του οχήματος», υποστηρίζει στην ανακοίνωση για τις συνθήκες του επεισοδίου το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Τελικά το περιπολικό βρέθηκε -όπως προαναφέρθηκε- στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Εντός του οχήματος βρέθηκε και το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού. Όπως εξάλλου προέκυψε, η μοτοσικλέτα που περιεργάζονταν οι δύο δράστες έχει κλαπεί στις 16.05.2011 από την περιοχή της Κυψέλης.

Υπενθυμίζεται πως τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Χρ. Παπουτσής: Θα χυθεί άπλετο φως



Τη δέσμευση ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό από αυτά που η ελληνική αστυνομία αντιμετωπίζει καθημερινά», ενώ αναφέρθηκε στους τραυματίες αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως είπε «με αυταπάρνηση επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τους δύο πολίτες που είχαν κάποιο λόγο προφανώς να οπλοφορούν».

Τόνισε τέλος ότι οι έρευνες για τη συμπλοκή συνεχίζονται και εξέφρασε τηαν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Απαξίωση της Αστυνομίας καταγγέλλει ο ΛΑΟΣ

«Η Αστυνομία αισθάνεται απογοητευμένη. Το λειτούργημά της φρόντισαν κάποιοι - με λόγια αλλά και πράξεις- να το μετατρέψουν σε αγγαρεία», σχολίασε με αφορμή το περιστατικό στην Πέυκη ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, προσθέτοντας ότη η αποτελεσματικότητά της ΕΛ.ΑΣ. απαξιώνεται «χωρίς ευθύνη των αστυνομικών».


Συνάντηση Φ. Κουβέλη με ΠΟΑΣΥ

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων(ΠΟΑΣΥ) θα έχει την Παρασκευή στις 11:00, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος (Αγίου Κωνσταντίνου 40) υπό τη σκιά των τελευταίων επεισοδίων με τραυματισμούς αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: