www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών


Για αλαλούμ στην κυβέρνηση και στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος, Μπεγλίτης, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς στις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους. Αντίθετα, σημείωσε, το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Από την πλευρά του όμως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ραγκούση από τις οποίες όπως υποστήριξε, διαφαίνεται αντίθετη άποψη για το θέμα. Όπως επεσήμανε, σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις, δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης και εργάζεται σε ένα υπουργείο για
παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και αδυναμία συντονισμού. «Ειναι προφανές», πρόσθεσε, ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Αλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο κ. Μπεγλίτης δεν συντονίζεται, είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος».

ΥΠΕΣ: Πρωτοφανής γκάφα Μιχελάκη


Απαντώντας στα όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για «πρωτοφανή γκάφα» του κ. Μιχελάκη και τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε «με αποσπασματικό, άρα παραπειστικό τρόπο» τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση.
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του «για το απαράδεκτο επίπεδο των «τεχνικών» και «μεθόδων» που έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για να χρησιμοποιεί και άρα για να την χαρακτηρίζουν».

Απάντηση και από Π. Μπεγλίτη


Ο κ. Μιχελάκης εκλαμβάνει τις επιθυμίες του για πραγματικότητα, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, αποκαλώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ «κατασκευαστή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας».

«Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα των καθαρών κυβερνητικών θέσεων και της πολιτικής που υλοποιούν τα συναρμόδια υπουργεία στα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, τον διαψεύδει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο», υποστηρίζει ο κ. Μπεγλίτης και καταλήγει:

«Είναι προφανές ότι η απουσία εναλλακτικών προτάσεων σε όλα τα θέματα που συνδέονται με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υπερασπίζεται η Κυβέρνησή μας, του δημιουργεί καθημερινά αντιπολιτευτικό άγχος και ανασφάλεια. Το πολιτικό αδιέξοδο της Ν.Δ. γίνεται όλο και πιο έντονο».

Στο θέμα επανήλθε ο εκπρόσωπος της ΝΔ με νεότερη δήλωσή του, στην οποία τονίζει ότι «εάν ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Μπεγλίτης δεν θυμούνται τις δηλώσεις που κάνουν, είναι πρόβλημα δικό τους».

Τους καλεί παράλληλα να ξεκαθαρίσουν τι από τα δύο ισχύει, «η δήλωση του κ. Ραγκούση (στις 15 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ) που λέει ότι το ειδικό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για ορισμένες κατηγορίες ενστόλων ή η χθεσινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του) που αποκλείει κάτι τέτοιο»;

«Ποιος ξέρει την κυβερνητική πολιτική και ποιος εμπαίζει τους πολίτες;», διερωτάται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: