www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Moody΄s: Υπό επιτήρηση 6 τράπεζες

Υπό επιτήρηση για πιθανή αρνητική υποβάθμιση θέτει η Moody΄s τις αξιολογήσεις (debt, deposit ratings) έξι ελληνικών τραπεζών, μετά το καμπανάκι για νέα υποβάθμιση του ελληνικού χρέους.


Ο διεθνής οίκος θέτει υπό επιτήρηση τις αξιολογήσεις των: Εθνικής Τράπεζας, Εurobank, Alpha Bank, Τράπεζας Πειραιώς, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και Τράπεζα Αττικής.

Επιπροσθέτως ο δείκτης χρηματοοικονομικής ισχύος των Εθνικής, Εurobank και Alpha τίθεται υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Xθες η Moody΄ s έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, που σήμερα διαμορφώνεται στο ΒΑ1.

H επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s στην Ελλάδα, Sarah Carlson σε συνέντευξή της στο Dow Jones Newswire ανέφερε ότι αποφασιστικό ρόλο στην προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, έπαιξε η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους
από τη Eurostat.


Tόνισε επίσης πως "είναι άλλο να περνάς ένα νόμο προς ψήφιση και άλλο να τον εφαρμόζεις καθώς η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πολιτικές αντιδράσεις".

Ωστόσο επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει κάνει φέτος σημαντική πρόοδο σε θέματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: