Κράνα, μύρτιλα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μελιτζάνες. Οι πολυφαινόλες που τους χαρίζουν το μοβ χρώμα λειτουργούν αντιοξειδωτικά και βοηθούν να καταπολεμηθούν οι βλάβες που προκαλούνται από τον ελεύθερο σίδηρο στα κύτταρα του οργανισμού. Οπως υπογραμμίζεται στο ερευνητικό πόρισμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Toxicology, για τη θωράκιση του οργανισμού μας αρκεί η κατανάλωση «δύο μοβ φρούτων ή λαχανικών» καθημερινά. «Παραδοσιακά

Τι πρέπει να τρώμε
* Σταφύλια και το χυμό τους Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από ό,τι το τσάι, το κόκκινο κρασί, ο χυμός πορτοκαλιού και το γκρέιπφρουτ.
* Μύρτιλα Ενα αγαπημένο superfood, που βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων.

* Σταφίδες Περιέχουν σίδηρο και φυτικές ίνες, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.
* Μελιτζάνες Εχουν αντιισταμινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου