www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Με τους επικεφαλής των εφοριών της Αττικής συναντάται αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών

Η επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 5,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2010 και η γενικότερη πορεία των εσόδων, θα είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν κατά την αυριανή συνάντηση του Δημήτρη Κουσελά με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.


Επίσης στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και η διενέργεια ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

Ο κ. Κουσελάς αναμένεται να δώσει οδηγίες στους εφόρους που θα αφορούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των ενεργειών των ΔΟΥ στους τρεις κρίσιμους αυτούς τομείς για την πορεία των εσόδων.

Στο μεταξύ για την μεθεπόμενη εβδομάδα τοποθετείται χρονικά η ανακοίνωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το
11% στο 13%, τη μείωση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% από 24% καθώς και άλλα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης όπως η μείωση των τελών ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού, καθώς και η απαλλαγή από το πόθεν έσχες των αγορών πρώτης κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: