
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα στοιχεία που υπάρχουν για την προστασία που μπορούν να προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά στον οργανισμό, δεν είναι επαρκή.
Ο κίνδυνος για καρκίνο έχει τελικά περισσότερη σχέση με το πόσο τρώει και πίνει κανείς, παρά με το τι τρώει. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μόνοι παράγοντες που σίγουρα επιδρούν στον καρκίνο, είναι η κατανάλωση
αλκοόλ, η παχυσαρκία και ο καπνός.
Ενώ το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο μέχρι και 50 φορές, η κατανάλωση ακόμα και μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών δεν φαίνεται να μειώνει αυτό τον κίνδυνο περισσότερο από 10% .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου