www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Καπνοαπαγόρευση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων. Οι επιχειρηματίες της εστίασης διαμαρτυρήθηκαν για τον νόμο με τον οποίον επιβλήθηκε απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
«Είμαστε πλήρως απογοητευμένοι» δηλώνει στο «ΒΗΜΑ» ο κ. Γιάννης Τσάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων Ελλάδας. «Νομίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε κωφούς. Το υπουργείο Υγείας δεν αφουγκράζεται τις δυσκολίες που περνάει ο κλάδος» τονίζει. Οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε κατάληψη του πεζοδρομίου έξω από το υπουργείο, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους να εισέλθουν στον χώρο.

«Είχαμε τα σκουπίδια, είχαμε το πάρκινγκ, είχαμε τις πορείες, τώρα έχουμε και την απαγόρευση του καπνίσματος, με αποτέλεσμα ο κλάδος να αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα επιβίωσης»,
δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Τουτουζής, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι επιχειρηματίες κρατούν μάλιστα πλακάτ με συνθήματα, με τα οποία εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους για τον νόμο. «Οπου υπάρχει καπνός... επιλέγουμε. Τη μόλυνση δεν την αντέχουμε» και «Να βήχουμε επιτρέπεται;», ήταν δύο χαρακτηριστικά από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: