www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

΄Εκθεση Στέϊτ Ντιπάρτμεντ: Αναφέρεται σε πακέτα-βόμβες, «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικό Αγώνα»

Τα πακέτα βόμβες, αλλά και οι «εγχώριες τρομοκρτατικές οργανώσεις» που «γίνονται ολοένα πιο ε
νεργές», είναι οι προσθήκες που αναφέρονται στην έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα. Πρόκειται για το δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην έκθεση πάντως επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά ότι «η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατα αμερικανών πολιτών και συμφερόντων» και ότι «ως το σημείο εισόδου στη ζώνη Σέγκεν από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η εκτεταμένη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά της Ελλάδας αυξάνουν την πιθανότητα για
ξένους τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη από τα ελληνικά σύνορα».

Με δυο λόγια το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει ανησυχίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά δεν κάνει μία νύξη ότι οι περισσότεροι έρχονται από την Τουρκία, την οποία η ελληνική κυβέρνηση πιέζει να συνεργασθεί.

Αναφέρεται στον «Επαναστατικό Αγώνα» και στην «Σέχτα Επαναστατών» με τη σημείωση ότι «οι εγχώριες εξτρεμιστικές οργανώσεις προβαίνουν σε εκδηλώσεις βίας στην Ελλάδα» και ότι οι δράσεις τους έχουν γίνει «ολοένα και πιο ενεργές εναντίον εγχώριων, αλλά και ξένων στόχων».

Στις προσθήκες τοπυ Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κυρίαρχη θέση έχουν τα πακέτα βόμβες που εστάλησαν μέσω κούριερ σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, με ελεγχόμενες εκκρήξεις σε μερικά από τα πακέτα και τον ελαφρύ τραυματισμό υπαλλήλου ταχυμεταφορών, αλλά και στη δολοφονία του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: