www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία για σκουλήκια στο νερό της Περαίας

Καταγγελία για σκουλήκια στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, προκάλεσε νέα διακοπή υδροδότησης και αναστάτωση στους κατοίκους. Ένας δημότης παρουσίασε βάζο με νερό γεμάτο κόκκινα σκουλήκια δύο εκατοστών! «Τα σκουλήκια είναι προεκλογικά», απαντά ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής.


Η καταγγελία αφορούσε την ίδια γεώτρηση του δήμου Θερμαϊκού, που τον περασμένο Αύγουστο είχε παρουσιάσει πρόβλημα υφαλμύρωσης.

Δείγματα του νερού από τη συγκεκριμένη γεώτρηση είχαν δείξει ότι είναι ακατάλληλο για πόση και αμέσως η ΔΕΥΑΘ ενημέρωσε τους κατοίκους να το χρησιμοποιούν μόνο για καθαριότητα.

"Τότε οι δεξαμενές είχαν πάρει λασπώδες υλικό από τον πυθμένα της γεώτρησης και χρειάστηκε ν' ακολουθηθεί η διαδικασία της εκκένωσης - υπρεχλωρίωσης - εκτόνωσης, ώστε το πρόβλημα ν' αποκατασταθεί. Μετά από αυτήν τη διαδικασία που κράτησε σχεδόν 20 μέρες, η γεώτρηση
μπορούσε και πάλι να υδρεύει την περιοχή κανονικά", ανέφερε ο δήμαρχος στο "enet.gr".

Πριν μερικές ημέρες ωστόσο ένας δημότης εμφανίστηκε στο δήμο, κρατώντας ένα βάζο με νερό που περιείχε σκουλήκια, υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από τη βρύση του!

"Αμέσως δώσαμε εντολή να διακοπεί και πάλι η υδροδότηση. Τρεις μέρες κάναμε ελέγχο αλλά δε διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα. Από την περασμένη φορά είχαμε κάνει μετρήσεις σε δύο ιδιωτικά εργαστήρια, στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Όλες έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού επανήλθε και είναι πάλι πόσιμο. Φοβάμαι ότι τα μόνα σκουλίκια είναι προεκλογικά...", υποστηρίζει ο κ. Αλεξανδρής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: