www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος

Βενετία θυμίζει το νησί της Χίου μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, με τις καταστροφές να είναι μεγάλες, και το νησί να έχει κηρυχθεί σε έκτακτης ανάγκης.


Στο χωριό Ολύμποι, 62χρονος πνίγηκε, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε απο χείμαρρο.

Πολύ μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, σε καταστήματα, κατοικίες και αγροτικές εκτάσεις, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη τα μισά σχολεία του νομού.

Ο υποδιοικητής πυροσβεστικής Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι οι καιρικές συνθήκες βρίσκονται προς το παρόν σε ύφεση, πιθανόν όμως να είναι το απόγευμα σε έξαρση, και η πυροσβεστική βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα για τον τόπο μας» δήλωσε.

Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις, ενώ έχει επέμβει σε 100 περίπου συμβάντα που άνθρωποι άμεσα κινδύνεψαν καθώς ήταν εγκλωβισμένοι στα
αυτοκίνητά τους.

Οι ενισχύσεις που ήρθαν τη Δευτέρα το βράδυ από τη Μυτιλήνη είναι 15 άνδρες, 8 αντλίες και 2 οχήματα

Για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χίου Παντελής Βουρλής τόνισε ότι ο κεντρικός δρόμος της Χίου και όλα τα καταστήματα έχουν πάθει ζημιές, ενώ μεγάλες φθορές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο.

Την Τρίτη οι αρχές θα καταγράψουν τις ζημιές.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Ικαρία στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα από τα αυτοκίνητά τους και δέχθηκε τρεις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Ραχών Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος τόνισε ότι το οδικό δίκτυο είναι αδιαπέραστο, με ζημιές σε ρεύματα και γεφύρια. «Χρειάστηκε η παρέμβαση των αρχών γιατί κινδύνεψαν άνθρωποι» τόνισε. Σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας και στην Ικαρία.

Απεγκλωβισμός τριών ατόμων από ΙΧ υπήρξε και στη Ζάκυνθο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: