www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θυγατρική της Ridenco ζητάει ένταξη στο νόμο περί προστασίας από τους πιστωτές

Η εταιρεία Ridenco Commercial, ανακοίνωσε μέσω της μητρικής της, Ridenco A.E. (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών) ότι υπέβαλε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 (του Ν.3588/2007). Σύμφωνα με την εταιρεία η υποβολή της αίτησης ήταν αναγκαία αφού δεν κατέστη δυνατή η αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δύο πιστωτικά ιδρύματα, αλλά υπεβλήθη από το ένα εξ' αυτών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της ακίνητης περιουσίας της θυγατρικής και της Ridenco.


Η είδηση προκάλεσε έκπληξη γιατί η Ridenco Α.Ε. (εμπορική εταιρεία με αντιπροσωπείες ρούχων Timberland, Nautica κλπ.) , ιδιοκτησίας Μωρίς Φρανσές, ήταν μία υγιής επιχείρηση, δίχως μεγάλα χρέη. Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η αίτηση ένταξης από τη θυγατρική της στο πτωχευτικό δίκαιο έγινε παρόλο που η θυγατρική καλύπτει μέχρι σήμερα το
σύνολο των υποχρεώσεών της προς εργαζομένους, δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και προμηθευτές. Προσθέτει ότι ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 99 υπεβλήθη αίτηση προληπτικών μέτρων σύμφωνα με τα άρθρα 100 και 10 του Ν. 3588/2007. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής η διοίκηση της θυγατρικής εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατή η αναδιάρθρωση των οφειλών της με τρόπο που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της, αλλά και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων μερών. Προς το σκοπό αυτό ο Όμιλος Ridenco ανέθεσε στην εξειδικευμένη εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών Deloitte Business Solutions την εκπόνηση Επιχειρηματικού Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών του. Με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού συμβούλου και επί τη βάση του Επιχειρηματικού Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Αναδιάρθρωσης που ήδη εκπονείται, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: