www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο κόκκινος πρόεδρος στην πράσινη ΠΑΕ


΄Ενας «κατακόκκινος» πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, οργανωμένος στη διάρκεια της δικτατορίας στη «Δημοκρατική Αμυνα», καταδικασμένος από το έκτακτο στρατοδικείο σε κάθειρξη 8 ετών, έγινε από χθες... πράσινος καθώς ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν το όνομα-έκπληξη που ανακοίνωσε ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης. Ο 68χρονος νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται ότι δεν ξέχασε την πολιτική καταγωγή του ούτε χθες. Στις πρώτες δηλώσεις του δύο φορές μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό με τον... Συνασπισμό, αλλά δεν τον σταμάτησε το σαρδάμ. Προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας: «Φαίνεται ότι ασχολήθηκα με την πολιτική».
Στοχεύει μάλιστα να συνασπίσει και τις παναθηναϊκές συνιστώσες λέγοντας ότι επιθυμεί να συναντηθεί και να συνομιλήσει με όλους τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και «τουαφεντικού της ΜΙG» κ. Α. Βγενόπουλου. Μόνον που το δικηγορικό γραφείο του κ. Κωνσταντόπουλου έχει αναλάβει, με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, να χειριστεί
δικαστικά τη γνωστή αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος της Μarfin εναντίον του! Στην πραγματικότητα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟ είναι αντίδικος με το αφεντικό της ΜΙG. Ο ίδιος πάντως, όπως λέει σήμερα, φρόντισε εγκαίρως και για το λεπτό αυτό δικαστικό ζήτημα: την υπόθεση έχει αναλάβει η κόρη του Ζωή, επίσης δικηγόρος.

«Δεν ξαφνιάζει κανέναν» είπε όταν ρωτήθηκε από «Το Βήμα» πώς από «κατακόκκινος» έγινε ξαφνι κά «πράσινος», αφού, όπως συμπλήρωσε, «όλα έχουν την κοινωνική τους σημασία». Αλλωστε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και από χθες πρόεδρος του ΠΑΟ μπορεί να μην πηγαίνει συχνά στα γήπεδα (ορισμένοι στον Παναθηναϊκό είπαν ότι σπανίως εμφανίζεται στο γήπεδο), αλλά είναι Παναθηναϊκός από το 1954. Οπως αποκάλυψε, τον μύησε στην ομάδα μια παρέα δημοσιογράφων με τους οποίους τότε έβλεπε μαζί ποδόσφαιρο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν είναι ένας συνηθισμένος πρόεδρος ΠΑΕ, από αυτούς που χρόνια γνωρίζουμε. Δεν είναι ούτε εφοπλιστής ούτε τραπεζίτης ούτε επιχειρηματίας. Είναι ένας αντιστασιακός πολιτικός, επιτυχημένος δικηγόρος, που η προσωπική φιλία του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο τον έκανε πρόεδρο. «Πρόεδρε» άλλωστε οι πάντες εξακολουθούν να τον αποκαλούν από τις 19 Δεκεμβρίου του 1993, όταν στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη πρόεδρος του κόμματος.

Ο άνθρωπος από τα Κρέστενα Ηλείας που το όνομά του «είχε παίξει» ακόμη και για υποψήφιος στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2005, ήταν γραμματέας της Νεολαίας ΕΔΗΝ το 1965, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ και διεγράφη από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1975. Ως «ενωτικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού» , όπως πλέον δηλώνει, θα βρίσκεται κοντά στον κόσμο, ως φίλαθλος και ο ίδιος, θα ακολουθεί την ομάδα στις υποχρεώσεις της, αν και, όπως συμπληρώνει, «θα ήμουν υπερφίαλος να έλεγα πως είμαι έτοιμος να παίξω και στην πρώτη γραμμή».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: