www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μεγάλα «μπαλώματα» ασφάλειας από Microsoft και Adobe

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θέτει από σήμερα στη διάθεση των χρηστών, μέσω της υπηρεσίας Windows Update, μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό «επιδιορθώσεις» που έχει κάνει ποτέ στο λειτουργικό της σύστημα και στο λογισμικό της, κλείνοντας διάφορα κενά ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε μια σειρά από «μπαλώματα» για το δημοφιλές πρόγραμμα Excel, κλείνοντας έτσι «τρύπες» που μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι χάκερ και να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή.


Η εταιρία ανακοίνωσε ότι με τη νέα ενημέρωση (update) κλείνει συνολικά 34 κενά ασφάλειας και ευάλωτα σημεία που είχε εντοπίσει στα προϊόντα της Office, Windows, Internet Explorer κ.α. Πρόκειται για ρεκόρ που ισοφαρίζει το παλαιότερο ανάλογο ρεκόρ 32 «επιδιορθώσεων» που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2009.

Τρία από τα «μπαλώματα» κρίνονται «υψηλής προτεραιότητας» και πρέπει να εγκατασταθούν αμέσως από τους χρήστες για να προστατευθούν από τυχόν κυβερνο-επιθέσεις εναντίον τους. Τα περισσότερα

κενά (14) εντοπίστηκαν στο Excel, ενώ οκτώ σχετίζονται με τα Windows και τον Internet Explorer.

Εξάλλου, η Adobe ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση ασφάλειας (update) για το δικό της πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον Flash Player, κλείνοντας κι αυτή μια «κερκόπορτα» που επιτρέπει στους χάκερ να «μολύνουν» τον υπολογιστή ενός χρήστη. Παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα τι θα γίνει με τα κενά ασφάλειας στα προγράμματα Reader και Acrobat.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: