www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Κατατέθηκε η αγωγή του Ν. Σηφουνάκη κατά Αν. Βγενόπουλου

Αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου με αφορμή τους ισχυρισμούς για τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών (ή 146 .000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου, κατέθεσε το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης.


Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες», καθώς και για «προκλητική παραποίηση της αλήθειας».

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανένα να την
εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι οι συνήγοροί του Άγγελος Καραχάλιος και Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσαν κατ’ εντολή του αγωγή στη Δικαιοσύνη, διότι –όπως είπε- κατ΄ επανάληψη χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψεύδη.

«Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και τέως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές – μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – της χορηγίας της Marfin για την φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί», πρόσθεσε ο κ. Σηφουνάκης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της MIG, τόνισε ότι «με συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναπαρήγαγε αναληθείς ισχυρισμούς ως προς τη διάθεση και διαχείριση της χρηματικής δωρεάς του».

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «εκείνος πλέον που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία, τις οποίες θα κληθεί να δώσει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά, εξαπολύει κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις σε βάρος θεσμών και προσώπων».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: